OORSPRONG & LOCATIE

Dent is voortgekomen uit de RDM Makerspace en the Internet of Things Academy, welke respectievelijk 5 en 3 jaar geleden zijn opgericht. Sinds de start van IoT brengen zij kennis van business, design en de maakindustrie samen om digitale innovaties te ontwikkelen die bedrijfsactiviteiten, producten en services van corporates en MKB’s verbeteren.

Onze workshops in digitale innovatie (IoT, LoRa, Data, AI, etc.) leren iedereen elke dag weer meer over de behoeften, uitdagingen en organisatorische structuren van verschillende bedrijven. In informatieve co-creative sessies worden bedrijven geleid in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de problemen waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. Deze workshops die kennis, creativiteit en ervaring combineren zijn met hun toegankelijke, hands-on karakter heel effectief gebleken.

Over de loop van de jaren hebben de RDM Makerspace, IoT Academy en Dent een omvangrijk netwerk opgebouwd van ondernemers, producenten en klanten vanuit diverse industrieën die, wanneer gebundeld, alle kennis bezitten om schaalbare IoT oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Daarnaast biedt de RDM Makerspace een werkplaats met opties tot ‘digital manufacturing’ (3D-printen, lasersnijden, CNC frezen, en vacuümvormen), geautomatiseerde PCB-assemblage (Pick-and-Place machine met oven) en andere prototyping faciliteiten.